Ce uleiuri să folosești în noaptea solstițiului de iarnă

Distribuie articolul pe pagina ta

Solstițiul de iarnă se petrece pe 21 decembrie, în momentul în care Soarele se află în cea mai sudică poziție față de Tropicul Capricornului. În emisfera Nordică în acest moment se desfășoară cea mai scurtă zi și cea mai lungă noapte.


În vremurile de demult, zilele în care lumina soarelui se diminua erau pline de frică de necunoscut și automat de ritualuri care încurajau zeii și zeițele să readucă Lumina pe Pământ.

Oamenii de odinioară aveau o înțelegere profundă asupra legilor Naturii, a morții și a renașterii , iar momentul solstițiului de iarnă reprezenta pentru ei un simbol perfect în acest sens.

Soarele solstițiului încheie un ciclu de viață al anului care trece, iar a doua zi același Soare renaște aducând pe Pământ mai multă lumină.

În toate tradițiile și culturile este prezentă lumina reprezentată de arderea lumânărilor, focului care pe de o parte ne aduce căldură în anotimpul friguros iar pe de alta transformă întunericul nopților lungi de iarnă în lumină.

Cuvântul solstițiu este derivat din latină din două cuvinte : sol(SOARE) și sistere(a sta LINIȘTIT).

În pragul intrării în sezonul de iarnă este important să ne pregătim organismul să fie în echilibru cu schimbările naturii. Iarna este sezonul specific energiei feminine: rece, tăcut, potolit. Energia feminină este asociată cu noaptea, așa că noaptea solstițiului de iarnă , cea mai lungă din an reprezintă apogeul dominanței energiei feminine.

Este momentul în care ni se pare firesc să ne odihnim mai mult, să ne conservăm energia și să avem mai multe momente de introspecție.

Momentele în care goana după cadouri pe ultima sută de metri nu mai are ce căuta, stricând echilibrul în care organismul nostru este destinat să fie.  Ne este mai bine acum să punem pauză, să încetinim ritmul frenetic în care este prins omul modern. Ne este mai bine când petrecem aceste zile cu cei dragi, creând o atmosfera caldă și intimă acasă.

Solstițiul ne aduce un cadou prețios: liniște și pauză…înainte de a porni din nou în ciclul vieții.

Culturile de demult sărbătoreau această zi în care practicau diverse ritualuri pentru a aduce din nou lumina și soarele. Aceste ritualuri se bazau în special pe muzică, oferire de daruri cu accent pus pe foc și lumină.

Iată o sugestie de cum să îți petreci noaptea de solstițiu care îți va transforma atmosfera de acasă într-un spațiu în care energia feminină să se simtă la cote maxime pentru a fi în armonie cu NATURA:

  1. Stinge toate luminile electrice din casă, înlocuiește-le cu lumânări. Alege variante non-toxice cum ar fi cele din ceară de soia sau ceară de albine cu fitil de lemn. Pune câteva picături de ulei esențial de cuișoare cu portocală sălbatică și bucură-te de ceea ce ai creat pentru a invita toate simțurile să participe la această experiență.
  2. Pregătește-ți o cană de ceai cald cu miere aromatizată cu ulei esențial de ghimbir și lămâie. O altă combinație pe care eu o ador este uleiul de lavandă cu bergamotă. Alege uleiuri care încălzesc corpul și îl pregătesc pentru frigul de afară.
  3. Ia o foaie de hârtie, gândește-te la anul care trece și la tot ceea ce îți dorești să nu iei cu tine în anul următor. Scrie tot pe foaie, lasă cuvintele și emoțiile să curgă și să se aștearnă pe acea hârtie. Când simți că ai terminat, că nu mai ai nimic de adăugat, arde foaia în focul lumânării. Combină 1 picătură de ulei esențial de tămâie cu neroli și inhalează din palme. Excesul aplică-l pe zona inimii și pe zona pieptului.
  4. Apoi fă o baie lungă. Combină 4-5 picături de ulei de bergamotă și portocală sălbatică cu jumătate de cană de sare Epson sau sare de mare. Pune o muzică ambientală în surdină și descoperă spiritul tău autentic. La final, folosește un prosop de bumbac organic și aplică pe tot corpul o loțiune de corp neutră în care poți pune ulei esențial de iasomie sau ylang ylang pentru a celebra feminitatea pe deplin.
  5. La final ia o altă foaie de hârtie și așterne toate dorințele și experiențele pe care îți dorești să le simți și să le trăiești în anul care vine. Apoi arde și foaia aceasta. Focul și lumina lumânării au un efect de amplificare a dorințelor noastre.

În cea mai lungă noapte din an lasă-ți imaginația, mintea și sufletul să creeze. Visează viitorul luminos și dă frâu liber multiplelor posibilități care există în jurul tău.

Cu drag, pentru tine …

Ioana


Când ai nevoie de mai multe sfaturi și sugestii care să te ajute să încorporezi uleiurile esențiale în viața ta, poți să îmi scrii aici sau pe facebook .

Abonează-te la newsletter-ul meu

Primește cele mai interesante informații despre magia naturii direct pe e-mail

Alte articole care te-ar putea interesa

Despre mine

Importanța somnului la copii

Ştii cât este de important SOMNUL de calitate? Îi acorzi oare suficientă atenție? Cunoşti beneficiile pe care somnul de calitate îl aduce copilului tău? Îţi

Ioana Mărginean
Coșul tău0
Nu există produse în coș
Continuă cumpătărurile
0