top 10 uleiuri terapeutice

Deși nu sunt adepta scurtăturilor, cu toții avem nevoie să începem de undeva. Îți recomand așadar 10 uleiuri pe care ar fi bine să le ai în arsenal chiar de la începutul călătoriei tale în lumea infinit de vastă a magiei plantelor.
Pentru detalii despre proprietățile și beneficiile fiecăruia din ele, eBook-ul meu gratuit îți stă la dispoziție!

Toate aceste uleiuri esențiale pe care ți le recomand aici sunt extrem de versatile: ele pot ajuta întreaga familie, oferind suport tuturor sistemelor: gastrointestinal, imunitar, respirator, nervos, muscular, endocrin (hormonal),
limfatic, reproducător, tegumentar și osos. În plus, ele te pot ajuta și pe latura emoțională, mentală sau spirituală.

Frankincense – Tămâia

Este un ulei extrem de versatil, fizic și emoțional. Îl poți adăuga în crema de față sau în fondul de ten pentru un aspect uniform al pielii și pentru a scăpa de imperfecțiuni. Dacă îl difuzezi, îți va crea o stare de calm, de mulțumire, de relaxare și bunăstare mentală. Gândește-te la el ca un detoxifiant spiritual: nu degeaba este cunoscut drept ”regele uleiurilor”. Amestecă-l cu lavandă și aplică-l pe tălpi pentru o stare de spirit echilibrată.
shop

Peppermint – Menta

Un ulei care te trezește, te bine-dispune și te ajută să te concentrezi: pune dimineața 1 picătură pe podeaua cădiței de duș și vei căpăta mai multă energie pentru întreaga zi. Te va ajuta mult dacă te supără stomacul, dacă simți tensiune sau apăsare la nivelul capului: inhalează-l din palme, eventual combinat: 1 picătură Peppermint, una de Frankincense și opțional una de Wild Orange. Difuzează 2 picături de Peppermint, 2 de Lavender și 2 de Lemon pentru a ușura respirația și a scăpa de disconfortul sezonier. Folosește-l cu grijă, în cantități mici: o picătură de ulei esențial de Peppermint face cât 25 de căni de ceai de mentă!
shop

Lavender – Lavanda

Este uleiul care te va ajuta să ai un somn calm și liniștit mulțumită proprietăților lui regeneratoare. Este util pentru piele și poate fi folosit atunci când simți tensiune la nivelul capului. Poți adăuga lavandă în apa de baie, pentru un final relaxant de zi. Aroma ei distinctă face din uleiul esențial de lavandă un bun ingredient pentru limonade și deserturi: va adăuga un plus de savoare și va crea un gust surprinzător.
shop

ZenGest – DigestZen

Sprijină sănătatea sistemului digestiv atunci când este consumat intern. Dacă urmează să călătorești, masează câteva picături împreună cu puțin ulei purtător pe abdomen pentru o senzație de liniște și confort. Ajută dacă ai rău de mișcare sau orice alt fel de disconfort stomacal.
shop

On Guard

Sprijină sistemul imunitar și funcția respiratorie, energizează și bine-dispune. Aroma sa deosebită, cu note de portocală sălbatică, cuișoare, eucalipt, scorțișoară și rozmarin, va crea o atmosferă plăcută în întreaga casă. Este excelent pentru curățenie: combină-l cu apă într-o sticlă cu spray și folosește-l pe toate suprafețele din casă.
shop

Air – Breathe

Este un prieten bun atunci când te pregătești de somn și ai nevoie de o noapte liniștită. În perioade cu potențial ridicat de disconfort sezonier, poate fi folosit pentru a susține respirația și pentru a promova eliberarea căilor aeriene. Îl poți inhala direct din sticluță sau din palme pentru o doză instant de liniște.
shop

Deep Blue

Masează-l pe gât, pe încheieturi și pe articulațiile degetelor dacă obișnuiești să petreci ore îndelungate în fața calculatorului. Dacă ești pasionat de mișcare, îl vei avea ca aliat de nădejde pentru calmarea disconfortului muscular după antrenamente și pentru a ajuta la relaxare. Îl poți dilua în puțin ulei purtător și folosi apoi ca amestec ideal pentru masaj.
shop

Lemon – Lămâia

Fie că vorbim de disconfort stomacal, de gestionarea stresului sau de purificarea aerului, uleiul esențial Lemon este prietenul tău cel mai bun. Consumat intern, adaugă aromă băuturilor și oferă un plus de energie și concentrare. Este grozav pentru curățenie și purificare: poate fi folosit în soluții de curățat mobila, geamurile sau chiar și mobilierul din piele naturală.
shop

Oregano

Este fără îndoială printre cele mai potente uleiuri esențiale, având la activ secole de utilizare în cadrul practicilor tradiționale. Oferă suport pentru sistemul respirator, urinar și digestiv, putând totodată fi adăugat și în preparate alimentare. Dacă îl folosești pe piele, diluează-l neapărat cu ulei purtător.
shop

Tea Tree – Arborele de ceai

Este bine-cunoscut pentru proprietățile lui de curățare și pentru că revitalizează pielea. Stă bine și la capitolul curățenie: poți chiar adăuga 2 – 3 picături în mașina de spălat, îl poți folosi combinat cu apă într-un spray de curățare sau îl poți difuza în toată casa pentru o aromă proaspătă.
shop
Ioana Mărginean
Coșul tău0
Nu există produse în coș
Continuă cumpătărurile
0