pentru copii

Pentru mulți dintre noi, copiii au contribuit în mod decisiv la startul călătoriei în lumea remediilor esențiale. De ce? Din experiență personală îți spun că după ce am devenit mamă, am început să fiu mult mai atentă la produsele pe
care le folosesc – de la alimente la produsele pentru curățenie – și care inevitabil intră în contact cu copiii mei.

Mă regăsesc așadar printre acele mame care au început să caute soluții alternative pentru a oferi celor mici o viață
mai apropiată de natură.

Uleiurile esențiale joacă un rol extrem de important aici: le ai mereu la îndemână, și odată ce te-ai familiarizat cu folosirea lor, vor deveni de nelipsit – un element din stilul tău de viață care te va
ajuta să oferi copiilor tăi susținere și ceva mai multă stabilitate emoțională.

Există câteva elemente de siguranță pe care le am mereu în vedere atunci când folosesc uleiurile pentru copiii mei, cum ar fi diluarea cu ulei purtător
(pielea celor mici este mult mai sensibilă decât a mea sau a ta) și aplicarea conform vârstei, nevoilor și stării generale de sănătate.

Ca să-ți ofer un punct de start, am adunat mai jos câteva din recomandările mele de uleiuri esențiale potrivite pentru copii.

*click pe poze pentru descriere

On Guard

Îl folosesc în compoziția tutror amestecurilor pentru curățenie pe care le folosesc în casă: aroma sa deosebită și proprietățile benefice sunt o combinație irezistibilă. Sprijină sistemul imunitar și funcția respiratorie, energizează și bine-dispune – așa că îl difuzez atunci când copiii sunt mai degrabă cu toane. Uneori adaug câteva picături atunci când spăl haine – direct în mașina de spălat!
shop

Air – Breathe

Ajută mult atunci când cei mici se pregătesc de somn și dorești să le oferi de o noapte liniștită: îl poți difuza în camera copiilor sau poți adăuga o picătură pe podeaua cădiței de duș, dacă vorbim de copii mai mari. Oferă suport respirator în caz de disconfort sezonier: amestecă-l cu ulei esențial Lemon (sau Lime) și cu Frankincense, apoi masează-l pe pieptul copilului (diluat corespunzător cu ulei purtător).
shop

ZenGest

Copiii suferă deseori de disconfort stomacal, așa că este foarte bine să ai în arsenal un ulei esențial pe care să te poți baza atunci când vine vorba de susținerea digestiei. Poți masa acest ulei, amestecat desigur cu un ulei purtător, direct pe burtica celor mici, cu mișcări ușoare, în sensul acelor de ceas. Oferă suport respirator în caz de disconfort sezonier: amestecă-l cu ulei esențial Lemon (sau Lime) și cu Frankincense, apoi masează-l pe pieptul copilului (diluat corespunzător cu ulei purtător).
shop

Roman Chamomile – Mușețel roman

Iată încă unul din uleiurile mele preferate. De ce, mă vei întreba? În primul rând, pentru că Roman Chamomile este un ulei fantastic de versatil, un ulei care echilibrează, alină și susține multiple organe și sisteme. Poate fi folosit de unul singur sau în amestecuri, este prietenos cu pielea și are o aromă delicată, familiară, pe care cei mici o iubesc. Susține calmul, relaxarea și odihna, fiind potrivit pentru aplicare topică (amestecat cu un ulei purtător) pe zonele unde cei mici se plâng de disconfort.
shop

Lavender – Lavandă

Ajută mult atunci când cei mici se pregătesc de somn și dorești să le oferi de o noapte liniștită: îl poți difuza în camera copiilor sau poți adăuga o picătură pe podeaua cădiței de duș, dacă vorbim de copii mai mari. Oferă suport respirator în caz de disconfort sezonier: amestecă-l cu ulei esențial Lemon (sau Lime) și cu Frankincense, apoi masează-l pe pieptul copilului (diluat corespunzător cu ulei purtător).
shop

Frankincense – Tămâia

Știu că este … a treia oară când îl recomand: nu degeaba Frankincense este supranumit ”regele uleiurilor”. Când vine vorba de copii, proprietățile sale calmante și suportul emoțional pe care îl oferă sunt cu atât mai valoroase. Aplică-l diluat pe tălpile copiilor înainte de somn. Îl poți folosi singur sau în amestecuri, mai ales că funcționează foarte bine atunci când este utilizat în diverse combinații. Va ajuta la relaxare și va crea o atmosferă liniștită pentru toată familia.
shop

Kids Oil Collection

Îți recomand această ”trusă” fantastică, în care se regăsesc 7 sticluțe cu esențe magice. Fiind în format roll-on, ele pot fi aplicate rapid și eficient, astfel încât să te poți bucura alături de cei mici de parfumul și efectele lor. Vei găsi în acest kit 7 eroi esențiali care vor salva mreu situația atunci când ai nevoie. Abia aștept să le încerci și să-mi spui care dintre acești eroi a devenit preferatul tău.
shop

fă primii pași cu ajutorul meu

Vezi resursele pe care le ți le-am pus la dispoziție gratuit pe acest website, dar și micul shop al comunității.

Ioana Mărginean
Coșul tău0
Nu există produse în coș
Continuă cumpătărurile
0