Dileme de părinte în vreme de pandemie

Distribuie articolul pe pagina ta

“Lumea s-a schimbat” este pe cale să devină (probabil) cel mai mare clișeu al anului. La început de 2020, nu mi-aș fi imaginat că provocările noului an aveau să fie atât de intense, cu impact și ramificații în atât de multe zone. A venit pandemia și odată cu ea a început marea provocare a generației noastre. Poate sună dramatic, eu una sunt convinsă că avem de-a face cu o “transformare” – a noastră, a limitelor, a temerilor și nesiguranțelor noastre.

Realitatea de zi cu zi este diferită de cea care ne-am obișnuit: de la felul cum mergem la cumpărături la modul cum lucrăm, alegerile pe care le facem pentru noi și familiile noastre sunt supuse unor alte reguli decât, să zicem, anul trecut pe vremea asta. Și cum suntem la final de lună august, gândurile mele zboară spre ceea ce urmează la început de lună septembrie… Reîntoarcerea în colectivitate… sau NU? Multe întrebări….multe dileme pe care sunt convinsă că le are orice părinte în această perioadă: CE FACEM ? Trimitem copilul la școală cu toată nebunia sistemului care încă nu știe pe ce drum să o ia …SAU…. mergem pe varianta de școală acasă, cu noi în postura de învățători.

Unul dintre motivele pentru care scriu acest text este acela că îmi doresc să pornesc un dialog cu tine, părinte care – la fel ca mine – stai, te gândești, întorci situația și posibilitățile pe toate părțile …. deși împreună cu Raul (jumătatea mea mai bună) înclinăm spre varianta de homeschooling ( sau unschooling sau whatever it will be…)….

Vreau să îți împărtășesc din doza mea de optimism care vine din experiența din ultimele luni în care am accesat o platformă online de studiu pentru copii, am intensificat învățarea limbii engleze, am dedicat mult mai mult timp activităților cu cei mici, iar atunci când simt că lucrurile o iau razna ( pentru că DA…când jonglezi cu muuulte roluri…profesie, mămicie/învățăcie( dacă există acest cuvânt 🙂 ), soție, fiică/îngrijitor, lucrurile o iau razna….oh DA… ), mă pot baza, ca întotdeauna, pe arsenalul meu de uleiuri , iar varianta pe care o vom alege – oricare ar fi ea, sunt convinsă că va fi cea mai bună pentru copii noștri.

Sunt tare multe motive pentru care uleiurile esențiale mă fac să mă simt în siguranță – unul dintre ele este faptul că, avându-le aproape, știu că pot alege rapid ce am nevoie, pot oferi copiilor mei susținerea și confortul de care au nevoie. Mai este și aspectul flexibilității – în condițiile în care vom alege varianta “homeschooling”, doTERRA îmi dă posibilitatea să lucrez de acasă, să-mi organizez consultațiile, discuțiile și programul în mod flexibil, pentru a-i putea crea lui Luca o experiență frumoasă când vine vorba de învățat și de descoperirea talentelor lui native.

Încă nu am luat o decizie finală…dar pot spune că ultimele luni de “stat acasă” ne-au făcut tare bine….ne-au apropiat ca familie, ne-au dat mai multă încredere în noi ca părinți…ne-au conectat mai profund la suflețelele care ne-au ales să le fim părinți…

Prin urmare, după cum văd eu la momentul de față lucrurile, drumul poate merge înainte pe una dintre aceste două căi: fie trimitem copilul la școală în condițiile pe care încă nu le știm ( cred că nimeni nu poate spune 100% ce urmează), fie îi ținem acasă și ne asumăm decizia de a le oferi tot ce au ei nevoie pentru a înflori…
În ambele situații, uleiurile sunt un mare sprijin pentru a-i susține în plan fizic și emoțional, pentru a le oferi sprijin, stabilitate și optimism.
Iar nouă, ca părinți care simțim din plin toată presiunea și responsabilitatea acestor vremuri tulburi, ne va prinde bine tot suportul emoțional pe care îl putem obține atât prin intermediul acestor minuni ale naturii cât și al comunității care vine la pachet 🙂 cu ele.


Voi detalia în articolele care urmează ce uleiuri și abordări ne pot ajuta în ambele scenarii.

Până atunci, te invit să arunci o privire în restul site-ului și să te abonezi la newsletter-ul meu lunar ca să rămânem conectați și să facem schimb idei, gânduri și inspirație.

Abonează-te la newsletter-ul meu

Primește cele mai interesante informații despre magia naturii direct pe e-mail

Alte articole care te-ar putea interesa

Despre mine

Importanța somnului la copii

Ştii cât este de important SOMNUL de calitate? Îi acorzi oare suficientă atenție? Cunoşti beneficiile pe care somnul de calitate îl aduce copilului tău? Îţi

Ioana Mărginean
Coșul tău0
Nu există produse în coș
Continuă cumpătărurile
0