cum folosim uleiurile?

Ce ar trebui să știu înainte să încep să folosesc uleiuri esențiale?

Uleiurile esențiale pot fi utilizate singure sau în amestecuri, în funcție de dorințele, nevoile și preferințele tale.

Este nevoie să dobândești o bună înțelegere a principalelor modalități de folosire
(sunt foarte simple), a celor mai importante reguli de siguranță și a principiilor de stocare ale uleiurilor.

Toate acestea, combinate cu sfaturile și îndrumarea mea, te vor ajuta să începi să te bucuri rapid de magia uleiurilor esențiale. 

există 3 modalități de administrare

Uleiurile esențiale se pot folosi aromatic (prin difuzare sau inhalare directă), topic (la nivelul pielii) și intern (ingerate sau înghițite). Cheia folosirii lor eficiente este dozajul.

citește cu atenție instrucțiunile

Uleiurile esențiale sunt sigure atunci când sunt utilizate conform instrucțiunilor. De aceea este important să urmezi aceste recomandări.

pot fi utilizate intr-o varietate de combinații

Uleiurile esențiale ne bucură cu proprietățile lor benefice și când sunt folosite individual, dar și atunci când le folosim în amestecuri. Interacțiunea lor dă naștere unor blenduri care combină proprietățile uleiurilor componente.

Utilizarea aromatică a uleiurilor esențiale

Prin natura lor, uleiurile esențiale sunt aromatice: parfumul lor este prima proprietate cu care venim în contact și care ne poate ajuta fizic, mental și emoțional. Prin urmare, inhalarea lor este cea mai simplă și la îndemână metodă de a le utiliza. Le putem inhala fie direct, din sticluță sau din palme, cât și prin difuzare, folosind vaporizatoare și nebulizatoare.

O altă idee pentru a ne putea bucura oricând de proprietățile aromatice ale uleiurilor este să împregnăm un pandantiv special de aromaterapie cu uleiul preferat și apoi să îl purtăm la gât sau la încheietura mâinii.

Aplicarea uleiului esențial în combinație cu un ulei purtător

O altă metodă de bază în aplicarea topică este realizarea unei combinații între uleiul esențial dorit și un ulei purtător. Acesta din urmă poate fi un ulei vegetal (spre exemplu, uleiul fracționat de cocos), iar rolul său este de a dilua impactul uleiului esențial asupra pielii și de a preveni evaporarea rapidă a acestuia.

mai multe detalii în ebook-ul gratuit pe care ți-l pun la dispoziție!

Utilizarea topică a uleiurilor esențiale

Uleiurile esențiale au o compoziție chimică mulțumită căreia pot fi absorbite direct în sânge, atunci când sunt aplicate direct. Un loc recomandat pentru aplicarea uleiurilor este
talpa piciorului. Amintește-ți să combini uleiul esențial cu un ulei purtător. 

ioana si copil_res
Steady3

Utilizarea internă a uleiurilor esențiale

Uleiurile esențiale pot fi consumate direct, conform recomandărilor. Găsești un bun punct de start consultând tabelul de mai jos. Amintește-și că uleiurile sunt concentrate, iar proprietățile plantelor din care sunt extrase sunt mult amplificate.

Folosim doza corectă

Felul în care dozezi cantitatea de ulei esențial consumat, precum și cât de des consumi uleiurile variază foarte mult de la persoană la persoană. Mai contează și vârsta ta, starea de sănătate și obiectivele tale – voi ține cont de toate acestea când îți recomand doza corectă de uleiuri.

Aromatizăm băuturi cu uleiuri esențiale

Poți consuma foarte simplu uleiuri esențiale adăugându-le în ceai sau apă. Principala regulă este să eviți orice recipient din plastic. Lichidele în care ai adăugat uleiuri merg foarte bine băute din recipienți din sticlă, din ceramică sau din inox.

Punem uleiurile în capsule vegetale

Putem alege să punem doza recomandată într-o capsulă vegetală la care mai adăugăm și câteva picături de ulei purtător. Eu personal recomand uleiul de măsline. Simplu!

O resursă valoroasă pentru utilizarea uleiurilor esențiale

Acest tabel este un bun punct de start pentru a face alături de mine primii pași spre dozarea și folosirea corectă a uleiurilor esențiale.

*Sursa tabelului este aici.

Ioana Mărginean
Coșul tău0
Nu există produse în coș
Continuă cumpătărurile
0